آموزش اصول ونکات مهم تربیت کودک 1 ساله از دیدگاه روانشناسی
اولین قدم برای نیل به موفقیت در زمینههای لازم برای رشد طبیعی کودک آشنا کردن او به عادتها است که تنها در شرایط رعایت برنامه صحیح روزانه میسر است. از آنجایی که یک کودک از نخستین روز تولد خود قادر است از خود بازتابهای شرطی نشان دهد بدین سبب برنامه روزانه او باید بر قاعده صحیح تنظیم شود. شایسته است هنگام تنظیم برنامه روزانه کودک ویژگیهای مرحله سنی و نوع فعالیت سیستم عالی عصبی او، همچنین سایر ویژگیها از جمله مراحل بیماری، شرایط زندگی، فصل، سال و … را مورد توجه قرار دهید. ایجاد تغییرات در برنامه روزانه کودک باید به تدریج و محتاطانه صورت گیرد.یکی از اصول مهم در برنامه روزانه کودکان قبل از یک سالگی تأمین شرایط لازم برای هوشیاری و فعالیت فکری آنان است. قرار دادن اسباب بازی در کنار رختخواب کودک و یا فراهم کردن محیط باز برای حرکت و مشغول شدن به بازی از عوامل تأمین شرایط هوشیاری کودک است و به مرور بعد از آن، یعنی از شش ماهگی تا یک سالگی باید او را با اصول پاکیزگی آشنا کرد.
2-خصوصیات روحی کودک در یک سالگی (دوران نوپایی)، تمرین استقلال
1-کودک در این دوره راه رفتن را آموخته است ولی در بیان خواسته های خود دچار مشکل است و همین امر سبب می شود تا کودک زود عصبانی شود.
2- کودک در این دوران بسیار کنجکاو است و دائما در تلاش است تا محیط اطراف را مورد کاوش قرار دهد و یاد گیری خود را افزایش دهد.
3-کودک در این دوران باید اشیای اطراف را لمس کند، بچشد، نگاه کند و با گوش دادن به صدای بهم خوردن اشیاء ، آنها را مورد ارزیابی قرار دهد.
4-انجام کارها را به تنهایی می پسندد ولی چون مهارت لازم را ندارد مرتب خرابکاری می کند.
...
توضیحات بیشتر را با کلیک بر روی لینک زیر بخوانید:
آموزش اصول ونکات مهم تربیت کودک 1 ساله از دیدگاه روانشناسی